Epoxy maling til et slidstærkt gulv

11 april 2022 Maya Hindsberg
epoxy maling

advertorial

Hvad er det helt præcist epoxy maling er? Som regel er det et ord, man hører sammen med beton, det er ikke helt ved siden af. Det er ofte brugt til at male oven på beton, men det kan bruges på mange forskellige gulvtyper, så som cement og klinker, endda også træ.

Kort opsummeret er epoxy dog bare et kraftigt bindemiddel, som kan bruges til at give gulve en slidstærk overflade, som også er nem at rengøre. Epoxy består af to komponenter – en base og en hærder.

Epoxy er særligt brugt til garage og køkken gulve, samt andre typer af overflader, som gerne skal være robuste. Vær dog opmærksom på, at malingen hærder hurtigt, så du skal gerne påføre den inden for en time, maks to. Når malingen er påført vil dit gulv kunne modstå ting såsom olie og terpentinbaseret maling, kemikalier, vand og fugt, gulvvarme og selvfølgelig også slid og andet industrielt arbejde.

epoxy maling

Hvorfor vælge epoxymaling?

Der er to store grunde til at vælge epoxymaling til dit gulv. Det gør dit gulv ret robust, hvilket vil gøre det modstandsdygtigt, hvis der skal være en del gennemkørsel f.eks. Derfor er gulvet ofte set i garager, lagerhaller eller lignende. Derudover så gør det også gulvet nemt at rengøre med klassiske rengøringsmidler, som du kan finde i supermarkeder som Netto eller Kvickly. 

Hvordan bruger jeg epoxymaling?

Det er til at male dit eget gulv med epoxy, men det skal dog siges at der er massere af udbydere, der gerne gør det for dig. Hvis du vil selv, så er det første du skal gøre, at rengøre dit gulv. Hvis det har været malet før, så skal du slibe det forsigtigt og evt. bruge en grunder, hvis din overflade er sugende. Det næste du gør, er at blande de to komponenter sammen.

Sørg for at bruge et piskeris, så du ikke får klumper. Derefter skal du male gulvet, det har du et sted mellem 30 min og 2 timer til.

Flere Nyheder