Få mere for pengene med en brugt bil

27 maj 2020 Astrid Pedersen
Få mere for pengene med en brugt bil

Overvejer du hvorvidt du skal købe en ny eller en brugt bil? Så kan du med fordel læse med her.

Hvornår skal jeg vælge en helt ny bil?

Selv om det er fristende at købe en spritny bil frisk fra producentens samlebånd bør du have virkelig gode grunde hertil. I Danmark er nye biler på grund af skatter og afgifter, pålagt af staten, utroligt dyre i anskaffelse. Du kan muligvis retfærdiggøre køb af ny bil hvis du til daglig bruger mange timer på vejene, for eksempel i forbindelse med dit arbejde, og derfor har brug for top of the line sikkerhed og køreegenskaber.

Hvad er fordelen ved at købe en brugt bil?

Den største og mest indlysende fordel ved at købe en brugt bil er selvfølgelig prisen. En bil med et par år på bagsmækken har allerede smidt det meste af sin nyværdi, og dermed gennemgået størstedelen af det forventede værditab.

Således kan du få en ganske udmærket bil med masser af kilometer tilbage under motorhjelmen til en brøkdel af dennes nypris. Og som oftest får du faktisk alt det smarte ekstra udstyr med oven i købet. Dette betyder at du måske ikke engang behøver at optage et bil lån for at købe en bil som matcher dine behov. Du vil samtidig kunne vælge en større bil eller en bil fra et mærke som ligger flere klasser over den bil du ellers ville have kunne købe for dit rådighedsbeløb.

På den måde kan du faktisk ende med en bil som faktisk har bedre køre egenskaber og er mere sikker end en ny model. Du kan således glæde dig over både at have sparet penge på køb af bil, og på at have fået langt mere bil for de penge du har brugt.

Du kan læse mere om fordelene ved nye og brugte biler på fartglæde.dk

Flere nyheder