Få udskiftet din forrude på et autoværksted

Et stenslag på forruden er noget de fleste bilister oplever, ofte flere gange. Desværre er der ikke meget man kan gøre for at undgå et stenslag ud over at køre langsommere hvis der ligger sten på vejen og holde god afstand til de andre bilister. Derfor er det også mere relevant at vide, hvad man skal gøre når uheldet er ude.

Det er en god ide at have en rulle tape liggende fast i bilen. Hvis revnen er lille er det nemlig muligt at reparere ruden frem for at udskifte den og et stykke tape på ruden mindsker muligheden for at revnen arbejder videre og det ikke længere er muligt at reparere den. En udskiftning kan f.eks. ske på et quickpoint autoværksted.

Reparation cr. udskiftning

Hvis det er muligt er en reparation både hurtigere og billigere end en udskiftning af ruden. Det tager omkring 20 min at reparere ruden og den vil være lige så god og sikker som før nedslaget. For at ruden kan repareres må revnen max være på størrelse med en 2 kr.

I dag er det mere kompliceret at få udskiftet ruden, da der er langt mere elektronik i bilen og i ruden. Husk at det skal være en original rude der bruges, da du ellers kan få svært at sælge bilen på et senere tidspunkt. Husk også at undersøge om din bilforsikring dækker. De fleste forsikringer dækker, men det er langt fra alle. 

Nogle autoværksteder tilbyder at komme hjem til dig og skifte ruden. Det er en mulighed du bør overveje især hvis ruden er meget ødelagt. Det kan være farligt at køre i bilen, både fordi revnen kan udvide sig endnu mere, men også fordi der sidder meget af bilens elektronik og dermed sikkerhed i bilens forrude. Det tager omkring en dag at få ruden udskiftes.

 

You may also like...