Find skarpe og lave priser på gulvafslibning

Skal dit hus eller din lejlighed renoveres? Så må du endelig ikke glemme de smukke trægulve. Hvis det er mere end et par år siden, at gulvene sidst fik en grundig gulvafslibning, og hvis de samtidig er behandlet med et af de ikke forseglende materialer sæbe eller olie, vil det nemlig med stor sandsynlighed være slidt i overfladen.

Olie eller sæbe yder nemlig ikke samme grad af beskyttelse mod slitage som eksempelvis lak eller maling. Et olieret eller et sæbebehandlet gulv vil i langt højere grad være modtageligt og sårbart over for ridser og skrammer samt misfarvninger i form af pletter fra spildte væsker og gulnede plamager fra solfalming. Og så vil du tydeligt kunne se de grimme gråligt matte slidspor fra nedtrådt støv der hvor gulvet hyppigst betrædes.

Kom skønhedspletterne til livs med en grundig gulvafslibning

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit gulv er slidt i et omfang som retfærdiggør en gulvafslibning kan du flytte det gulvtæppe som har ligget på samme sted i samtlige år.

Der hvor gulvet har været beskyttet af tæppet vil det stadig fremstå smukt og ensartet i overfladen. Gulvet vil under tæppet sikkert også være flere toner lysere end de omgivende arealer – og ganske frit for ridser og splinter.

Denne forskel vil i særdeleshed gøre sig tydeligt gældende for sæbebehandlede trægulve. Disse hører nemlig til blandt de mere sarte og sårbare i kategorien. Det eneste der beskytter den smukke lyse overflade på et sæbebehandlet gulv er nemlig den hinde af fed sæbe som dannes i træværkets overflade ved en sæbebehandling. Denne hinde skal løbende holdes ved lige gennem hyppig vask med særlig sæbe for ikke at gå tabt. Og er den først forsvundet kan den kun genskabes ved en gulvafslibning og en ny sæbebehandling.

Du kan læse mere om gulvafslibning i denne artikel.

You may also like...