Hvad koster en hund?

Prisen på en hund varierer utroligt meget alt efter om du køber din hund hos en opdrætter eller fra et internat. Typisk vil opdrættere af meget fine racehunde tage sig rigtig godt betalt hvis hunden kan fremvise en flot stamtavle. Men med mindre du liegefrem selv planlægger at gå ind i hundeavl, eller måske ønsker dig en special trænet hund, er der sjældent noget grund til at betale mere end højst fem tusind kroner for en hvalp.

Omkostninger ved hundehold

Du skal der imod regne med at en gennemsnitlig familiehund vil komme til at koste dig op imod to hundrede tusind kroner i løbet af dens levetid. Der er nemlig en del flere omkostninger forbundet med det at holde hund, end de fleste regner med.

Du skal for eksempel sørge for at hunden hvert år får ordnet tænder og tjekket sin generelle sundheds tilstand hos en dyrlæge. Hunden skal forsikres – det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring som dækker eventuelle skader på mennesker eller materiel som hunden måtte forårsage.

Der ud over er det en god idé at have en dyreforsikring, som kan træde til hvis hunde skal indlægges på et dyrehospital i forbindelse med skader eller sygdom. Til dette formål bør du også have en selvstændig opsparing, som kan fungere som buffer. Og så skal hunden selvfølgelig have det rette foder gennem hele sit liv samt godbidder, legetøj og udstyr så som mad og vand skåle, hundeseng, hundeline, halsbånd eller sele.

Overveje køb af hund nøje

Selv om du lige nu længes efter at holde den lille, nye hvalp i dine arme, og selv om du har gennemtænkt den økonomiske situation og udarbejdet et fornuftigt hundebudget, er der dog stadig faktorer du bør holde dig for øje. Hvis du vil vide mere om de overvejelser, du bør gøre dig med hensyn til køb af hund, kan du læse mere på vores-dyr.dk

You may also like...