Indret dit hjem med planter

Det er meget få mennesker der ikke har en eller flere planter i deres hjem. Det kan blot være en enkel stueplante, men ofte har de fleste flere. Nogle går endda all in og har hele hjemmet fuld af planter. Indret med planter er for mange en hobby i sig selv og de kan ikke gå forbi en ny plante, uden at den enten må købes eller også spørge om man kan få en lille aflægger og et besøg på en planteskole resultere ofte i mange nye planter.

Der findes et utal af forskellige planter og det er ofte kun tiden og pladsen, der sætter begrænsning for hvor mange planter man kan have. Det er uanset om man kun har planter indendørs eller om man også har en have, som er lige så fuld af forskellige planter.

Tag planter ind om efteråret

Hvis du har en have, har du sikkert også planter, der er glade for at stå ude om sommeren, men hvor de skal ind om efteråret og overvintre for at overleve frem til næste sommer. Ofte skal de klippes ned og blot have lidt vand i ny og næ, inden de om foråret begynder at live op igen og kan komme ud igen. Det er vigtigt at der ikke er udsigt til frost før de kommer ud. 

Der er dog nogle specielle planter, som kan komme ind om efteråret og så stadig gøre nytte og sprede glæde og det er krydderurter. Basilikum og rosmarin er ikke glade for frost og derfor bør de tages ind. Det er planter der er flerårige, så der er ikke grund til at lade dem gå ud om efteråret, når de kan bringe glæde i køkkenet hele vinteren. Husk at give dem nye og større krukker, så de kan vokse videre og stortrives inde.

You may also like...