Overvejer du at gå til psykolog?

09 maj 2022 Steffen Hansen
psykolog frederiksberg

advertorial

Du vil blive overrasket over hvor mange mennesker der går til psykolog. At gå til psykolog betyder ikke alene, at der er noget i vejen med dig. Nogle gange kan det at snakke med en objektiv person hjælpe rigtig meget. Hvis du oplever meget stress, angst eller depression, kan det være en god mulighed for dig at gå til psykolog. Læs med i dette indlæg om dine muligheder med en psykolog.

 

psykolog frederiksberg

 

Hvordan kan en psykolog hjælpe dig?

Der er en række måder, hvorpå det kan hjælpe dig at gå til psykolog. Hvis du f.eks. lider af depression eller angst, kan en psykolog tilbyde støtte og vejledning for at hjælpe dig med at håndtere disse følelser.

De kan også anbefale terapi eller rådgivning for at tage fat på den grundlæggende årsag til dine problemer og give dig strategier til at håndtere dem. Hvis du har svært ved at håndtere en vigtig begivenhed i dit liv, f.eks. en elsket persons død, skilsmisse eller afskedigelse, kan en psykolog give dig støtte og råd.

 

Hvad sker der under psykologisk terapi?

Det første skridt er normalt at bestille en indledende vurderingssession, hvor psykologen vil spørge om dine symptomer og om, hvordan de påvirker dig.

De vil også spørge om din sygehistorie og andre relevante oplysninger. Dette vil hjælpe dem med at forstå dit problem og beslutte, om psykologisk terapi er den rette behandling for dig. Hvis de mener, at det er det, vil de samarbejde med dig om at udarbejde en behandlingsplan. Dette kan indebære ugentlige sessioner, hvor du vil tale om dine fremskridt og eventuelle vanskeligheder, du har oplevet.

 

Hvad kan du forvente af din psykolog?

Din psykolog på Frederiksberg skal være kvalificeret og have erfaring med behandling af mennesker med angst og depression.

De bør give dig oplysninger om deres kvalifikationer, erfaring og honorar, før du begynder behandlingen. De bør også forklare risici og fordele ved psykologisk terapi og være åben over for spørgsmål fra dig. De skal også være følsomme og forstående og samarbejde med dig for at hjælpe dig med at nå dine mål.

Flere Nyheder