Vil du også gerne nyde din have i alt slags vejr?

18 april 2022 Lærke L. S. Christensen
døre

advertorial

Sådan forlænger du sommeren 

Det er ikke nogen hemmelighed, at de skandinaviske somre kan byde på lidt blandede og uventede vejrforhold. Dog forekommer det ind imellem, at vi kan opleve nogle absolut mindeværdige sommeraftner med høj sol, blå himmel og skønne temperaturer. Men hvordan nyder vi så bedst alle de sommeraftener, hvor de nordiske vejrguder ikke just er med os? 

døre

Orangeri, overdækket terrasse eller veranda? 

Den skandinaviske sommerregn er, for langt de fleste, noget som unægteligt hører til sommerferiens strabadser. Lyden er skøn, og det er vældig godt for haven – men det kan være en smule vemodigt at skulle tilbringe sine fridage indendørs. Netop derfor har den overdækkede terrasse reddet mange middagsselskaber og sammenkomster, hvor man kunne trække i ly for de ellers uventede regnskyller.

Nogle har måske endda en veranda, hvor der i højere grad er skabt “en ramme” for det halve inde-og uderum. En af de åbenlyse hyggespredere er fine krukker med sommerblomster, behagelige møbler og fine lyskæder hængende på væggene eller mellem stolperne. Men hvordan skaber man hyggelig overgang mellem sit hus til en indendørs/udendørs stemning på en overdækket terrasse eller veranda?

3 ting at have for øje når du skal indrette din veranda

Først bør du overveje om farverne på din husfacade, vinduer og døre passer sammen – og om de eventuelt trænger en udskiftning. Overgangen fra ét rum til et andet, er noget af det første som man bemærker, hvorfor det er essentielt, at stemningen passer hinanden.

Indretningsarkitekter anbefaler altid at du anvender din personlige indretning indenfor, som en rettesnor for hvad du vil udtrykke udenfor. Har du franske døre i dit hjem, så kan du skabe en rød tråd med en smuk dobbeltdør til din veranda med fine glasruder. Er din stil minimalistisk og med fine linjer kan du skabe balance med en dobbeltdør i New York-stil, hvor en sort ramme kan højne elegancen. Du kan finde dobbeltdøre til din veranda her: https://klarvinduer.no/dorer/dobbel-verandador.

Flere Nyheder